Ook Facebook en Intel komen uit angst voor het coronavirus 2019-nCoV niet naar techbeurs Mobile World Congress (MWC) in Barcelona, schrijft de BBC. Grote techbedrijven als Sony, Amazon, LG, Ericsson en NVIDIA hebben zich al eerder afgemeld uit angst voor het virus.

“De veiligheid en het welzijn van al onze werknemers en partners is onze topprioriteit”, vertelt een woordvoerder van Intel aan de BBC. “Om het zekere voor het onzekere te nemen hebben we ons dit jaar teruggetrokken.”

De Spaanse krant El Periódico schrijft dinsdag dat de organisatie van MWC vrijdag bijeenkomt om te beslissen of het congres wel of niet door zal gaan. Eerder deze week zei de organisatie van MWC nog dat de beurs gewoon door zou gaan, maar dat er speciale maatregelen worden genomen om het risico op infectie door het virus zo klein mogelijk te houden.

Zo weert MWC volgens de BBC bezoekers uit de Chinese provincie Hubei, waar het virus afgelopen maand uitbrak. Bezoekers die recent in China zijn geweest, moeten bewijzen dat ze al twee weken buiten het land verkeren. Ook raad de organisatie bezoekers af om elkaar de hand te schudden.

Jaarlijks bezoeken meer dan honderdduizend mensen de techbeurs. Uit cijfers van de organisatie blijkt dat daarvan zo’n zesduizend mensen uit China komen. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 40.000 mensen besmet met het coronavirus. Zeker 1.018 mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.

Source