De multiplayermodus van Red Dead Redemption 2 is vanaf deze week als bètaversie speelbaar.

Ontwikkelaar Rockstar Games laat aan Variety weten dat de onlinemodus op 30 november gratis beschikbaar komt voor alle spelers die Red Dead Redemption 2 bezitten.

Vanaf woensdag is de online multiplayer al beschikbaar voor mensen die de Ultimate Edition van het spel hebben gekocht. Op donderdag kunnen spelers meedoen die de game tussen 26 en 29 oktober hebben opgestart. Dat waren de eerste dagen nadat de game uitkwam.

Het is niet duidelijk wanneer de bèta van Red Dead Online overgaat in de officiële versie. Rockstar zegt dat de bètaperiode bedoeld is om “om te gaan met de chaotische lancering van een online game met deze omvang”.

Red Dead Online wordt omschreven als een “evolutie” van de onlinemodus in de eerste Red Dead Redemption. Volgens Variety worden “verhalende elementen gecombineerd met coöperatieve en competitieve speelstijlen”.

In de modus komen spelers terecht in de wereld van het singleplayer-verhaal. Spelers kunnen met zes anderen online spelen als groepering, maar ook alleen op pad gaan. Volgens de ontwikkelaar kunnen spelers onder meer vechten met andere spelers, maar kunnen ze ook jagen, vissen en kamperen.

https://www.nu.nl/tech/5595893/onlinemodus-red-dead-redemption-2-week-speelbaar.html