Dell heeft een nieuwe 2-in-1-laptop gepresenteerd. De Latitude 7400 gebruikt een nabijheidssensor, infraroodcamera en Windows Hello om de gebruiker te herkennen.

De laptop werd vrijdag door Dell aangekondigd, schrijft VentureBeat. Dell noemt het sensorsysteem ExpressSign-In. Een sensor registreert het als de gebruiker voor het scherm verschijnt en ontgrendelt dan automatisch. Via gezichtsherkenning van Windows Hello logt de laptop de gebruiker vervolgens in.

Op deze manier hoeven gebruikers niets meer aan te raken om in te loggen. Het systeem herkent het ook als de persoon wegloopt. In dat geval wordt de laptop vanzelf vergrendeld.

De Latitude 7400 moet volgens Dell 24 uur op een volle lading meegaan. Dat blijkt uit een test van MobileMark. De verlengde accuduur zou onder meer te danken zijn aan het zuinige 14-inch-scherm. Ook maakte de laptop tijdens de test gebruik van een 78 wattuur-accu. Het standaardmodel heeft een accu van 52 Wh. De 2-in-1-laptop is binnen een uur tot 80 procent op te laden.

Verder heeft het apparaat een HDMI 1.4-aansluiting, twee USB-aansluitingen en twee keer Thunderbolt 3. De Latitude komt in maart uit voor 1.600 dollar (omgerekend 1.400 euro). Een Nederlandse verschijningsdatum en prijs zijn nog niet bekend.

https://www.nu.nl/gadgets/5665232/nieuwe-laptop-van-dell-herkent-aanwezigheid-van-gebruiker.html