De nieuwe iPad Pro-modellen kunnen net als recente iPhones met het gezicht worden ontgrendeld, maar krijgen geen scherminkeping.

Dat zeggen bronnen tegen 9to5Mac. Die site had onlangs ook al beelden van de nieuwe iPhones en Apple Watch, weken voor de onthulling.

De nieuwe iPad Pro zou net als het huidige model in twee formaten verschijnen. Net als recente iPhones zou ook de iPad Pro geen thuisknop meer hebben, en met het gezicht ontgrendeld worden via Face ID.

Bij recente iPhones zitten de verschillende Face ID-gezichtsscanners in een inkeping bovenaan het scherm. Bij de nieuwe iPad Pro zou er geen inkeping zijn, en zouden de scanners in de schermrand van de tablet zitten. Die schermranden zouden dunner zijn dan bij huidige iPad Pro-modellen.

Face ID zou op de iPad Pro zowel werken in rechtopstaande als liggende oriëntatie. Op iPhones werkt Face ID alleen rechtopstaand, niet als het toestel in de breedte wordt gehouden.

iPad Pro krijgt usb-c en 4K HDR

De iPad Pro zou daarnaast afstappen van de Lightning-aansluiting, en een usb-c-poort krijgen. Apple was in 2015 het eerste bedrijf dat de aansluiting in zijn laptops bouwde. Hoewel usb-c veelzijdiger is dan Lightning, bleef Apple tot nu toe Lighting gebruiken voor zijn iPads.

Dankzij de usb-c-poort, zou de nieuwe iPad Pro 4K HDR-schermen ondersteunen. Met een nieuw instellingsmenu zouden gebruikers het beeld op de aangesloten tv of monitor kunnen regelen.

Ook krijgt de iPad Pro een nieuwe connector voor accessoires. Het zou gaan om een magnetische connector die achterop de iPad Pro zit, en zowel geschikt is om toetsenborden op aan te sluiten als voor andere accessoires.

Als laatste zou Apple komen met een verbeterde versie van zijn stylus, de Apple Pencil. De nieuwe versie zou op een vergelijkbare manier aan de iPad koppelen als de AirPods-oordopjes doen.

Die oordopjes kunnen draadloos gekoppeld worden aan iPhones en iPads, ook kan er draadloos tussen apparaten worden gewisseld. Om een huidige Apple Pencil tussen apparaten te wisselen, moeten gebruikers de stylus in de Lightning-poort van een iPad steken.

https://www.nu.nl/mobiel/5503910/nieuwe-ipad-pro-krijgt-geen-scherminkeping-zoals-nieuwe-iphones.html