Opnieuw ziet Netflix zijn aantal abonnees harder stijgen dan verwacht. De streamingdienst kreeg er in het derde kwartaal 6,96 miljoen betalende gebruikers bij.

Dat meldt Netflix in zijn kwartaalcijfers over de maanden juli, augustus en september van dit jaar.

Netflix groeide in de VS met 1,09 miljoen abonnees, waar analisten vooraf een groei van slechts 673.800 nieuwe gebruikers hadden verwacht. Internationaal groeide Netflix met 5,87 miljoen abonnees, waar de verwachting op 4,46 miljoen lag.

Wereldwijd heeft Netflix nu 137,1 miljoen abonnees. Dat is een groei van ruim 25 procent ten opzichte van de 109 miljoen gebruikers die de videodienst een jaar geleden had.

Omzet blijft stijgen: 4 miljard dollar

Het groeiende aantal abonnees zorgt voor een groeiende omzet voor Netflix. De omzet kwam in het derde kwartaal op 3,99 miljard dollar (3,44 miljard euro), waarvan 3,91 miljard dollar uit de streamingdienst kwam. Dat is een omzetgroei van 36 procent ten opzichte van vorig jaar.

De totale winst steeg naar 403 miljoen dollar, meer dan drie keer zoveel dan de 130 miljoen dollar winst die Netflix een jaar geleden nog noteerde.

Voor het huidige kwartaal verwacht Netflix een omzet van 4,19 miljard dollar, en een wereldwijde toename van 9,4 miljoen nieuwe abonnees.

In zijn kwartaalcijfers gaat Netflix ook in op het recente Europese besluit dat minstens 30 procent van het Netflix-aanbod in Europa van Europese makelij moet zijn.

Netflix zegt dat het liever lokale films en series zou maken zonder door quota’s gedwongen te worden. Een effectievere manier om meer lokale films en series aan te moedigen is volgens Netflix een directere lokale aansporing, los van het distributiekanaal. Het bedrijf wijst daarmee waarschijnlijk op de belastingvoordelen die filmmakers in sommige Europese landen krijgen.

https://www.nu.nl/internet/5517929/netflix-scoort-boven-verwachting-met-7-miljoen-nieuwe-abonnees.html