Streamingdienst Netflix gaat jonge kijkers geen reclame voorschotelen bij een goedkoper abonnement. Ook nieuwe films of series krijgen geen advertenties, melden bronnen binnen het bedrijf aan persbureau Bloomberg.
Door onze techredactie

Netflix introduceert begin volgend jaar een goedkoper abonnement met reclame. De streamingdienst onderhandelt met verschillende filmstudio’s om films en series te mogen onderbreken voor een reclameblok. De rechten die Netflix nu heeft, staan dit niet altijd toe. Wel zou de dienst voorafgaand aan het afspelen van een film of serie reclame kunnen vertonen.

Volgens de bronnen van Bloomberg staan veel producenten van kinderprogramma’s het niet toe om deze te onderbreken voor reclame. Ook gelden er strikte regels voor het tonen van reclame aan kinderen. Overtreding van die regels resulteert in flinke boetes. In 2019 kreeg YouTube een boete van 170 miljoen dollar (toen ruim 153 miljoen euro) voor het verzamelen van persoonlijke data van kinderen om reclames te kunnen personaliseren.

Nieuwe films en series zullen ook niet onderbroken worden voor een reclameblok. Daarmee wil Netflix aansluiten op de manier waarop nieuwe films in de bioscoop uitgebracht worden. In de bioscoop wordt voorafgaand aan de film reclame vertoond, maar niet tussendoor.

Netflix is in de eerste helft van dit jaar voor het eerst abonnees verloren. De streamingdienst hoopt dat het reclameabonnement veel nieuwe abonnees gaat opleveren en voorkomt dat bestaande abonnees opzeggen.

Netflix verwacht dat dit abonnement tussen de 3 en 4 miljard dollar per jaar aan advertentie-inkomsten gaat opleveren. De reclame-inkomsten moeten de lagere omzet uit abonnementen compenseren.


Lees meer over:

NetflixTech

Source