Streamingdienst HBO Max is zondag voor een deel van de gebruikers gecrasht vanwege de nieuwe serie House of the Dragon. De prequel van Game of Thrones verscheen toen online.

Door onze techredactie

Volgens moederbedrijf Warner Bros. Discovery is de eerste aflevering van de serie door miljoenen abonnees “succesvol bekeken”. Slechts bij een “klein aantal gebruikers” ging het mis.

Zij gebruikten volgens een woordvoerder een apparaatje van Amazon om HBO Max op hun tv af te spelen. Desondanks regende het klachten op Twitter.

House of the Dragon ging om 21.00 uur in New York online. Dat was om 3.00 uur in Nederland, waardoor fans hier de serie vermoedelijk nog niet in groten getale hebben bekeken.

House of the Dragon speelt zich een kleine 200 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. Die laatste serie werd een enorme hype. Volgens HBO werd de laatste aflevering, die ruim drie jaar geleden uitkwam, door meer dan 19 miljoen mensen bekeken.

HBO Max is niet de enige streamingdienst waar populaire series voor problemen zorgen. Netflix had eerder dit jaar last van storingen toen de seizoensfinale van Stranger Things beschikbaar kwam op die streamingdienst.


Lees meer over:

hboGame of ThronesStreamingdienstenTech

Source