Mogelijk zijn er bij de British Airways-hack uit september 185.000 gegevens meer gestolen dan werd gedacht.

De luchtvaartmaatschappij maakte in september bekend slachtoffer te zijn geworden van een hackaanval, waarbij “persoonlijke of financiële gegevens” waren gestolen. British Airways schrijft donderdag in een nieuwbericht op de website dat het aantal getroffen passagiers wellicht groter is dan gedacht.

Dat blijkt uit een onderzoek van de maatschappij. British Airways zegt nog eens 185.000 creditcardhouders op de hoogte te brengen dat hun informatie mogelijk is buitgemaakt. Het gaat daarbij om onder meer namen, adressen en creditcardnummers.

Klanten die mogelijk zijn getroffen, boekten tussen 21 april en 28 juli een vlucht bij de maatschappij met een creditcard. British Airways zegt nog geen bewijs te hebben gevonden dat informatie daadwerkelijk is gestolen.

Aanvankelijk meldde het bedrijf dat gegevens van 380.000 mensen waren buitgemaakt. Van die klanten blijken er na onderzoek 244.000 mensen getroffen te zijn.

Ook Chinese vliegtuigmaatschappij meldde enorm lek

Woensdag maakte de Chinese vliegtuigmaatschappij Cathay Pacific Airways bekend dat privégegevens van 9,4 miljoen klanten waren gelekt. Daarbij ging het om namen, geboortedata, telefoonnummers en nummers van identiteitskaarten en paspoorten.

Niets zou volgens het bedrijf wijzen op misbruik van de gegevens. Cathay Pacific-directeur Rupert Hogg bood zijn excuses aan en zegt de beveiliging te verbeteren. Ook is de maatschappij samen met een beveiligingsbedrijf een onderzoek gestart en deed het bedrijf aangifte bij de politie.

https://www.nu.nl/tech/5534432/mogelijk-meer-klantdata-van-british-airways-gestolen-dan-gedacht.html