De nieuwe Windows 10 Oktober-update verwijdert geen bestanden meer. Microsoft zegt het probleem te hebben verholpen, en dat het gebruikers wil helpen hun bestanden terug te krijgen.

Microsoft zegt de oorzaak van het probleem te hebben gevonden. Een nieuwe update wordt nu getest onder bèta-gebruikers. Als dat succesvol is kunnen andere gebruikers het ook downloaden.

De meest recente update voor het besturingssysteem werd vorige week ingetrokken toen bleek dat gebruikers documenten, foto’s, en video’s kwijtraakten na het installeren.

Microsoft riep aanvankelijk gebruikers zelf op de update niet te installeren, maar besloot de uitrol later zelf ook stop te zetten.

Volgens Microsoft is slechts een klein deel van de gebruikers bestanden kwijtgeraakt. Wie die pech heeft gehad kan bellen met een speciale hulplijn die Microsoft heeft opgezet.

Het bedrijf zegt niet te kunnen garanderen dat gebruikers hun bestanden daadwerkelijk terugkrijgen. Wel kan speciale software daar mogelijk bij helpen. Tot die tijd krijgen gebruikers het advies hun computers zo min mogelijk te gebruiken.

https://www.nu.nl/tech/5505569/microsoft-lost-probleem-met-verdwijnende-bestanden-windows-10.html