In Nederland is een groot tekort aan IT-specialisten zoals architecten, developers en cybersecurityspecialisten. De nieuwe game de Queeste der Lage Landen probeert IT-specialisten te verleiden om bij de overheid te komen werken.

Codes kraken

Met een oldskool 8bit-point-and-clickgame neemt de speler en een kijkje bij verschillende rijksorganisaties die een probleem hebben. Zo heeft de Justitiële Informatiedienst hulp nodig om persoonsgegevens boven water te krijgen. Bij Logius moet je een manier bedenken om de interne servercapaciteit slim op te schalen. Het KNMI heeft problemen met de informatiestromen rondom code geel, oranje en rood. En bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst moet je als hacker toegang zien te krijgen binnen hun zwaarbeveiligde muren.

Vacatures uitlichten

De game belicht de diverse datagedreven uitdagingen waarmee de verschillende rijksorganisaties mee te maken hebben. Ook toont het het maatschappelijk belang van goed werkende systemen aan. Halen gamers de eindstreep dan zijn ze uit het juiste hout gesneden om Nederland veilig te houden en efficiënt te laten draaien. Het doel is dat de gamers geënthousiasmeerd worden om de beschikbare vacatures te bekijken.

Ga de uitdaging aan

De game de Queeste der Lage Landen heeft de Rijksoverheid samen met Tweakers ontwikkelt. Je kan het spel via deze website spelen.

Source