De politie Midden-Nederland heeft dinsdag een 24-jarige man uit Diemen aangehouden op verdenking van phishing. Er wordt geschat dat hij voor meer dan honderdduizend euro aan schade heeft aangericht.

De politie kwam de man op het spoor nadat een bank in juni 2018 aangifte deed tegen de man. Er is toen een onderzoek gestart en dit leidde tot de aanhouding van de man afgelopen dinsdag.

Bij de aanhouding zijn verschillende spullen in beslag genomen, waaronder een laptop. De politie laat tegenover NU.nl weten dat er nu een onderzoek volgt om te bepalen wat de omvang is van de phishing-aanval.

Verder gaat in ieder geval om meerdere banken, zowel in Nederland als in België. Daarnaast waren ook verschillende telecomproviders doelwit. De politie kan nog geen specifieke namen noemen van instanties waar om het gaat.

De politie kon nog niet precies zeggen met welke methode de man de phishing-aanvallen uitvoerde. Wel zijn er kopieën van websites van banken aangetroffen op zijn apparatuur. De politie vermoed dat hij hiermee phishingsites wilde maken.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5778129/man-uit-diemen-aangehouden-voor-phishing-gericht-op-banken.html