maandag 12 november 2018, 7:46

lichtgevende buizen in een moederbord

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) – De Franse president Emmanuel Macron houdt maandag een grote technologietop op het presidentieel paleis in Parijs. Daar wordt onder meer een akkoord getekend door het bedrijfsleven en overheden om samen het beïnvloeden van verkiezingen tegen te gaan.

Tot de lange lijst deelnemers aan de bijeenkomst in het Élysée-paleis behoren onder meer topbestuurders van Microsoft, Facebook, Samsung en Google, plus politici en burgemeesters, onder wie die van Londen en Parijs. Ook vertegenwoordigers van de Verenigde Naties en de Europese Commissie zijn aanwezig. Tot de belangrijkste gespreksonderwerpen behoren cyberveiligheid, de beïnvloeding van verkiezingen en de verspreiding van nepnieuws.

Het akkoord krijgt de naam: de Parijse oproep voor vertrouwen en veiligheid in cyberspace. Techbedrijven hebben bijvoorbeeld toegezegd softwareproducten te blijven upgraden tegen zwakke plekken rond digitale veiligheid en te zorgen dat hardwarecomponenten niet misbruikt kunnen worden voor cyberspionage.

Terug naar boven

http://www.europa-nu.nl/id/vkteassgsnz2/nieuws/macron_houdt_grote_technologietop_in?ctx=vjgtmkwna7mq&s0e=vhdubxdwqrzw