De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant LG vindt het ‘te vroeg’ om een opvouwbare smartphone op de markt te brengen. Dat heeft Kwon Bong-seok, het hoofd van LG’s smartphone-afdeling, gezegd op een persconferentie, meldt The Korea Times.

“We hebben overwogen om een opvouwbare smartphone uit te brengen, maar hebben besloten om het (apparaat, red.) niet te produceren”, zei Kwon.

Andere smartphonefabrikanten hebben eerder aangekondigd binnenkort wel een opvouwbare smartphone op de markt te brengen. Onder meer Samsung en Huawei, de twee grootste fabrikanten van Android-smartphones, komen in 2019 met een opvouwbaar apparaat.

De reden voor LG’s keuze om niet te volgen, is dat het bedrijf zich wil focussen op het verkrijgen van een groter marktaandeel in de smartphonemarkt, zegt Kwon. “Gezien de situatie (omtrent het huidige marktaandeel, red.) is het te vroeg voor LG om een opvouwbare smartphone uit te brengen.”

LG zegt zich voorlopig te willen focussen op smartphones met ondersteuning voor 5G-netwerken. De komende jaren worden deze snelle mobiele netwerken wereldwijd beschikbaar.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/mobiel/5748147/lg-vindt-het-te-vroeg-om-een-opvouwbare-smartphone-uit-te-brengen.html