LG heeft een patent aangevraagd voor een telefoon met 16 camera’s op de achterkant. Daarmee zou het mogelijk zijn om objecten van meerdere kanten tegelijk te fotograferen.

Het patent werd ontdekt door Let’s Go Digital. LG heeft het patent niet alleen aangevraagd maar ook toegewezen gekregen.

In het patent is te zien hoe LG wil experimenteren met 16 camera’s in vier rijen van vier achterop een telefoon wil zetten. Het bedrijf beschrijft daarbij een aantal mogelijke configuraties, met verschillende krommingen.

Volgens het patent zou het mogelijk zijn om meerdere afbeeldingen te maken vanuit verschillende kijkhoeken, en die samen te voegen tot één afbeelding.

Ook zou het met 16 camera’s mogelijk zijn om een afbeelding gedeeltelijk te draaien alsof het een driedimensionale afbeelding is. 

Smartphonefabrikanten experimenteren al langer met meerdere camera’s op hun toestellen. Zo bracht Samsung onlangs de Galaxy A9 uit met vier camera’s achterop, en gaan er geruchten over een Nokia-toestel met vijf camera’s.

Het is overigens nog lang niet zeker of LG ook daadwerkelijk zoveel camera’s op een telefoon plaatst.

https://www.nu.nl/tech/5594816/lg-krijgt-patent-smartphone-met-16-cameras.html