Instagram maakt het voor gebruikers wereldwijd mogelijk om privéberichten te versturen als zij via een webbrowser gebruikmaken van het sociale medium, maakt Instagram vrijdag bekend via Twitter.

De functie werd begin dit jaar al aangekondigd en werd eerst getest onder een kleine groep gebruikers. Instagram rolt de functie nu wereldwijd uit.

Sinds het begin van die test heeft Instagram volgens The Verge kleine updates doorgevoerd om de privéberichten in de app beter na te bootsen in de desktopversie, zoals het toevoegen van het emojitoetsenbord en een galerijweergave van foto’s en video’s.

Het versturen van privéberichten werkt hetzelfde als in de mobiele app. Gebruikers kunnen hun connecties een bericht sturen, foto’s delen en deelnemen aan groepschats.

Instagram-moederbedrijf Facebook wil de komende jaren meer nadruk leggen op chatberichten op zijn sociale media, maakte directeur Mark Zuckerberg in maart vorig jaar bekend. “Veel mensen hebben de voorkeur voor de intimiteit die hoort bij een-op-eencommunicatie”, aldus de Facebook-oprichter destijds.

Zo moet het ook mogelijk worden dat gebruikers berichten uitwisselen tussen Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp. De integratie van de drie chatdiensten, die mogelijk nog jaren gaat duren, moet ervoor zorgen dat het niet uitmaakt welke van de drie apps iemand gebruikt.

Source