Het bedrijf Hyperloop Transportation Technologies heeft zijn eerste officiële passagierstrein laten zien. Het is de eerste capsule voor een hyperloop die daadwerkelijk voor passagiers gemaakt is.

Het bedrijf presenteerde de capsule vandaag in Spanje. 

De capsule heet de Quintero One. Het is een wagon van 32 meter lang, waar dertig tot veertig passagiers in passen.

De Quintero One is gemaakt can carbon fiber-composiet, dat de capsule extra stevig maakt. Daarmee komt het gewicht van de capsule op zo’n vijf ton uit.

Het is het eerste voorbeeld van een hyperloop-capsule die echt bedoeld is voor het vervoeren van passagiers. Hoewel het concept voor een hyperloop al ruim vijf jaar bestaat zijn de meeste capsule nog experimenteel, en worden ze alleen gebruikt voor het testritten. 

Het idee achter een hyperloop komt uit de koker van Elon Musk, de (voormalig) topman van Tesla, SpaceX, en The Boring Company. Hij opperde een paar jaar geleden het idee om een trein door een vaccuüm tunnel te laten rijden. Door het gebrek aan luchtweerstand kunnen hyperloops zo in theorie een snelheid van meer dan duizend kilometer halen. Inmiddels zijn er tientallen bedrijven en studententeams bezig een werkende hyperloop te maken.

https://www.nu.nl/tech/5494037/hyperloop-bedrijf-laat-eerste-passagierstrein-zien.html