De Chinese smartphonefabrikant Huawei werkt aan een opbouwbare smartphone.

Huawei-directeur Richard Yu bevestigt aan Digital Trends dat het bedrijf aan een opvouwbare telefoon werkt. Daarbij zijn de schermen waarschijnlijk uitklapbaar, zodat het toestel ook als een kleine tablet te gebruiken is. Naast een opvouwbaar scherm zou de telefoon ook 5G-ondersteuning krijgen.

Geruchten dat Huawei aan een vouwbare smartphone zou werken, zijn er al langer. In juli van dit jaar werd al gezegd dat het bedrijf bezig was met de eerste productie van zijn opvouwbare telefoons. 

Ook was al bekend dat Huawei aan een telefoon met 5G zou werken, maar de eerste versie daarvan zou op zijn vroegst in juni 2019 op de markt komen. Dit jaar presenteerde Huawei op Mobile World Congress een mobiele 5G-chip die telefoonmakers kunnen gebruiken. Huawei werkt daarnaast al jaren aan de ontwikkeling van 5G-netwerken, de opvolger van 4G. 

De eerste telefoons met ondersteuning voor 5G worden volgend jaar verwacht. De eerste opvouwbare smartphone komt mogelijk al eerder. Naar verluidt presenteert Samsung zijn opvouwbare toestel in november dit jaar.

https://www.nu.nl/tech/5522762/huawei-werkt-opvouwbare-telefoon-met-5g-ondersteuning.html