Afbeeldingen van de vermeende Huawei P30 Pro zijn gelekt. Ze tonen onder meer drie camera’s op de achterkant. Met een daarvan zou tot tien keer zonder kwaliteitsverlies ingezoomd kunnen worden.

De plaatjes werden door de Duitse website WinFuture gepubliceerd. Daarop is te zien dat de P30 Pro, het nieuwe toptoestel van Huawei, drie cameralenzen op de achterkant bevat.

Een van de lenzen zou een zoomfunctie hebben, waarmee tot tien keer optisch kan worden ingezoomd. Specificaties van het camerasysteem zijn niet bekend. Waarschijnlijk zitten er naast de zoomlens ook nog een standaardlens en een groothoeklens op de telefoon.

Daarnaast heeft het toestel naar verluidt een sensor om diepte te meten en mogelijk omgevingen in 3D te registreren. Naast de Pro is op de plaatjes van WinFuture ook de P30 te zien. Die mist mogelijk de dieptesensor.

Aan de voorkant is bovenin het scherm een inkeping te vinden. Het gaat om een druppelvormige uitsnede die iets kleiner is dan die van de P20 Pro.

Huawei presenteert de nieuwe telefoons op 26 maart. De Chinese telefoonfabrikant toonde afgelopen week op techbeurs MWC al een opvouwbare smartphone: de Mate X. Die komt deze zomer op de markt voor 2.299 euro.

https://www.nu.nl/mobiel/5765040/huawei-p30-pro-krijgt-camera-met-10x-optische-zoom.html