Op de vraag of Huawei zich de zorgen over de 5G-apparatuur van het bedrijf aanrekent, antwoordde Pang dat hij “niet denkt dat we iets fout hebben gedaan. Maar als je me vraagt wat we beter hadden kunnen doen, dan denk ik dat we de uitdagingen op dit vlak beter hadden moeten inschatten.”

Ook verwees Pang naar een recent interview van de oprichter van Huawei, Ren Zhengfei, met de BBC. Die zei dat hij zijn medewerking zou weigeren als Huawei door de Chinese overheid zou worden gedwongen om te spioneren. Hij zou nog liever het bedrijf verkopen als dat niet kan. “Dat is een heel duidelijke boodschap”, zei Pang.

Enorme stand

Er is niet alleen veel media-aandacht voor Huawei op het Mobile World Congress, het bedrijf zelf is ook prominent aanwezig. De beurs is streng beveiligd, bezoekers moeten bij de ingang hun ID-bewijs laten zien. In een van de hallen valt de enorme stand van Huawei meteen op (volgens een woordvoerder is die overigens even groot als vorig jaar).

Het bedrijf heeft een groot deel van de hal afgehuurd voor het tonen van onder meer zijn 5G-technologie. De eerste drie dagen van de beurs kun je alleen bij hen terecht op afspraak. Die werkwijze hanteren meer partijen, maar door de grootte van Huawei’s stand valt het wel extra op.

https://nos.nl/l/2273452