Google toont vanaf 22 februari geen reclame meer voor loodgieters. De advertenties worden vaak misbruikt door malafide bedrijven om mensen met acute problemen zoals lekkages of verstoppingen op te lichten.

De Consumentenbond krijgt veel klachten binnen over malafide loodgietersbedrijven. Die laten hun klanten voor eenvoudige klussen honderden of duizenden euro’s betalen. Zo zijn er loodgietersbedrijven die bijvoorbeeld een prijs per meter rekenen voor een ontstoppingsveer.

Malafide loodgietersbedrijven bieden hun diensten vaak aan via advertenties in Google. Maar ook met websites die met technische trucjes hoog in de zoekresultaten komen te staan.

Doordat websites van malafide bedrijven vaak bovenaan in de zoekresultaten staan, trappen consumenten met acute problemen snel in de val van de oplichters. Onderzoekers van de Consumentenbond die zich voordeden als klanten liepen ook tegen deze praktijken aan.

Op aandringen van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), neemt Google vanaf 22 februari zware maatregelen tegen oplichting door louche loodgieters. De zoekmachinegigant accepteert vanaf dat moment geen advertenties meer voor loodgietersdiensten. Dat betekent dat betrouwbare loodgietersbedrijven ook niet meer kunnen adverteren.

Eerder stelde Google een vergelijkbaar verbod in voor slotenmakers vanwege dezelfde klachten. Volgens de Consumentenbond daalde het aantal klachten over slotenmakers die torenhoge rekeningen presenteerden vervolgens drastisch.

Lees meer over:

GoogleInternetoplichtingOplichtingAdvertentiesTech

Source