Door de meest recente Google Stadia-update is het mogelijk om een smartphone te gebruiken als controller, schrijft 9to5Google op vrijdag. Dit betekent dat gebruikers geen Stadia-controller meer nodig hebben om te kunnen gamen via de streamingdienst wanneer ze op een tv-scherm spelen. De functie is alleen beschikbaar voor Android-versie van de Stadia-app.

Voor het besturen van een spel via de smartphone wordt de touchscreen gebruikt, net als bij mobiele spellen. Het is ook mogelijk om via de telefoon een andere draadloze bluetooth controller aan te sluiten, zoals een Xbox-, Playstation- of Switch-controller. Daarnaast kan de volume van de televisie worden aangepast via de smartphone.

De update dient als overbrugging, omdat het nog niet mogelijk is om de Stadia-controller te gebruiken in combinatie met de nieuwste Chromecast. Deze kwam vorig jaar uit. De Stadia-controller werkt via een internetverbinding en niet via een bluetoothverbinding, wat de Chromecast 2020-versie gebruikt om apparaten met zich te verbinden. Hierdoor is Stadia nog niet beschikbaar voor de nieuwere versie van het mediastream-apparaat. Wanneer de dienst wel beschikbaar is voor de nieuwste Chromecast is nog niet bekend.

Google kondigde dit jaar aan dat het zich meer ging richten op het verder ontwikkelen van Stadia’s technologie. In februari sloot de techgigant zijn gamestudio en stopte met het ontwikkelen van eigen spellen voor zijn streamingdienst.

Source