Google en Amazon zouden allebei werken aan draadloze oordoppen als alternatief voor de AirPods van Apple.

Google en Amazon brengen hun draadloze oordoppen waarschijnlijk in 2019 op de markt. Dat schrijft de doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo aan 9to5Mac.

De analist schat dat Google en Amazon volgend jaar in totaal 10 miljoen tot 20 miljoen exemplaren van hun AirPods-alternatieven op de markt brengen. Het zouden de grootste concurrenten gaan worden voor Apples draadloze oordoppen, omdat “Google het invloedrijkste merk is op Android-gebied en Amazon de beste stemassistent biedt”.

Meer informatie over de oordoppen is niet bekend. Google en Amazon hebben zelf geen aankondigingen gedaan.

Google en Amazon zouden voor het eerst echt draadloze oordoppen aanbieden. Amazon heeft zulke oordoppen nog helemaal niet en Google biedt alleen een versie aan met een draad tussen de twee dopjes.

Kuo denkt dat het aantal verscheepte AirPods volgend verder jaar toeneemt. Dit jaar ligt het aantal volgens hem tussen de 26 miljoen en de 28 miljoen. Dat aantal zou volgend jaar groeien naar 50 miljoen tot 55 miljoen. Apple maakt daarover zelf nooit cijfers bekend.

‘Apple werkt aan AirPods met gezondheidssensoren’

Apple werkt naar verluidt aan nieuwe versies van de AirPods. De eerste update, met een draadloos oplaadbaar doosje, zou begin 2019 uitkomen. In 2020 wordt een model verwacht met een heel nieuw ontwerp, zegt de analist.

Aan die variant worden mogelijk gezondheidssensoren toegevoegd. “Het oor is perfect om gezondheidsdata te registeren”, zegt Kuo. Het is niet duidelijk om wat voor sensoren het gaat. “Misschien gaan de oordoppen samenwerken met de Apple Watch voor betere gezondheidsverwerking.”

https://www.nu.nl/tech/5612615/google-en-amazon-werken-eigen-airpods-alternatieven.html