De gezondheidsafdeling van DeepMind, het in kunstmatige intelligentie gespecialiseerde dochterbedrijf van Alphabet, wordt ondergebracht in het nieuwe Google Health.

DeepMind maakte in een blogpost bekend dat zijn gezondheidsactiviteiten bij Google Health worden aangesloten. Het bedrijf spreekt van een “grote mijlpaal”.

De gezondheidsafdeling van DeepMind is met name bekend van de app Streams, die artsen helpt bij het signaleren van tekenen van nierfalen. De app kan dankzij het aansluiten bij Google verder ontwikkeld worden als “een assistent voor verplegers en doktoren die wordt aangedreven door kunstmatige intelligentie”.

Streams wordt vooralsnog getest in het Verenigd Koninkrijk. Het team achter de app blijft in Londen werken.

Het Britse kunstmatige intelligentiebedrijf DeepMind werd in 2014 door Google gekocht. Het bedrijf werd later bekend vanwege zijn algoritmes, die zelfstandig de beste Go-spelers ter wereld versloegen.

Gezondheidsprojecten Google komen samen

Volgens een bericht van CNBC wil Google-moederbedrijf Alphabet de samenwerking en communicatie tussen zijn verschillende gezondheidsprojecten verbeteren. Die zijn nu nog verspreid over de hele organisatie.

Onlangs werd David Feinberg als strategisch topman aangetrokken voor de ontwikkeling van Googles gezondheidstechnologie. Feinberg begint volgend jaar in zijn nieuwe functie. Nu staat Google Health onder leiding van een interim-manager.

https://www.nu.nl/tech/5571644/gezondheidsactiviteiten-deepmind-ondergebracht-bij-google-health.html