Apple brengt dit jaar naar verluidt niet alleen een betaalbare iPhone 9 uit, maar ook een iPhone 9 Plus met groter scherm. Dat schrijft 9to5Mac, dat hiervoor bewijs vond in de uitgelekte broncode van het mobiele besturingssysteem iOS 14.

Apple zou in het voorjaar een betaalbare iPhone willen aankondigen, die mogelijk de iPhone 9 beet. Dit instapmodel zou naast de duurdere iPhone 11 bestaan.

Naast de reguliere iPhone 9 met een 4,7 inch-scherm verschijnt er mogelijk ook een iPhone 9 Plus, blijkt uit de code van iOS 14. Hierbij zou het gaan om een telefoon met een groter 5,5 inch-scherm.

De telefoons zouden een lcd-scherm hebben en zijn voorzien van een thuisknop met een vingerafdrukscanner. Daarmee lijken de toestellen op de iPhone 8. De iPhone 9 zou dan ook de grote randen om het scherm behouden en niet voorzien zijn van Face ID voor gezichtsherkenning.

Wel zijn de iPhones volgens de informatie voorzien van een A13 Bionic-chip. Deze processor zit ook in de nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro. Daarnaast kunnen gebruikers naar verluidt met Apple Pay betalen.

Het is niet bekend wanneer Apple de iPhones aankondigt. 9to5Mac speculeert dat het “deze lente” zal zijn, mogelijk tegelijk met het uitbrengen van iOS 13.4.

Source