Facebook heeft op maandag een aantal advertenties verwijderd van de Amerikaanse senator Elizabeth Warren, waarin zij oproept om techgiganten zoals Facebook op te breken, meldt nieuwssite Politico.

Kort na het bericht van Politico plaatste Facebook de advertenties weer online. Ze zouden zijn verwijderd omdat Facebook het gebruik van zijn logo in reclame verbiedt, zei het techbedrijf in een reactie tegen de site. Ze worden teruggeplaatst “om het debat te bevorderen”.

In de advertenties noemt Warren Facebook, Google en Amazon “bedrijven die enorme macht hebben over onze economie en onze democratie”.

“Vraag je je af waarom ik denk dat Facebook teveel macht heeft? Laten we beginnen met hun vermogen om het debat over hun macht stil te leggen”, schreef ze op Twitter, na het terugplaatsen van de advertenties.

Senator Elizabeth Warren is één van de huidige koplopers in de peilingen voor de nominatie voor Democratische presidentskandidaat. Zij maakte vorige week bekend dat zij van plan is om de macht van grote techbedrijven te breken, mocht ze president worden.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5785293/facebook-verwijdert-korte-tijd-kritische-advertenties-over-facebook.html