Oculus, een dochterbedrijf van Facebook, heeft woensdag de Rift S, zijn headset voor virtual reality (VR), aangekondigd. Het apparaat is vanaf het voorjaar te koop en gaat 499 euro kosten.

De Rift S is voorzien van twee lenzen met elk een resolutie van 1280 x 1440 pixels. De getoonde beelden worden ververst met een frequentie van 80 Hz. Hoe breed het gezichtsveld van de Rift S is, heeft Oculus niet bekendgemaakt.

Verder is de Rift S zwaarder dan de originele Rift van 470 gram, wat ervoor kan zorgen dat gebruikers eerder vermoeidheid kunnen ervaren. Hoeveel de Rift S precies weegt, heeft Oculus niet bekendgemaakt.

De VR-headset werkt niet draadloos, maar moet met een kabel worden gekoppeld aan een computer met Windows 10, minimaal 8 GB aan werkgeheugen en een grafische kaart van Nvidia of AMD die het draaien van VR-ervaringen aankunnen.

De Rift S is verder voorzien van de zogenoemde zes graden van vrijheid (6DoF). Dat houdt in dat de headset niet alleen bewegingen naar boven en onder, voor en achter en links en rechts kan volgen, maar ook draaiende bewegingen, waardoor de oriëntatie van het beeld verandert.

Wanneer de Oculus Rift S precies in de verkoop gaat, is nog niet bekendgemaakt.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/gadgets/5801187/facebook-presenteert-virtualrealityheadset-oculus-rift-s-van-499-euro.html