Speluitgever EA heeft voetballer Emiliano Sala verwijderd uit het team van FC Nantes in het voetbalspel FIFA 19. De speler overleed recent bij een vliegtuigongeluk.

EA laat in een bericht in FIFA 19 weten dat de speler “uit respect voor zijn nalatenschap” uit een deel van het spel is gehaald. De Argentijn is in spelmodi niet langer speelbaar in het team FC Nantes, waar de voetballer tot voor zijn ongeluk speelde.

Ook is de 28-jarige speler uit voetbalpakjes van FIFA Ultimate Team (FUT) gehaald. In die modus kunnen spelers pakketjes openen om voetballers vrij te spelen, waar ze daarna mee kunnen spelen. Die kaarten zijn onderling ook te verhandelen op een online spelersmarkt.

Mensen die de kaart van Sala in FUT bezitten, kunnen met de voetballer blijven spelen. De prijs van Sala wordt op spelersmarkt wel aangepast, zodat mensen hem niet tegen woekerprijzen kunnen verkopen. Nadat het vliegtuig vermist in januari raakte, steeg de waarde van Sala enorm binnen FUT.

Ongeluk met privévliegtuig over het Kanaal

De 28-jarige speler was net door voetbalclub FC Nantes verkocht aan Cardiff City, toen zijn privévliegtuig tijdens een vlucht van Frankrijk naar het Verenigd Koninkrijk neerstortte. Bijna twee weken nadat het vliegtuigje van de radar verdween, werd het toestel op de bodem van het Kanaal gevonden. Later werd het lichaam van Sala geïdentificeerd.

In FIFA 19 was Sala nog niet van FC Nantes overgeplaatst naar Cardiff City. De Britse club kocht de Argentijn in de winterstop voor 20 miljoen euro.

EA maakte in het verleden vaker aanpassingen in FIFA nadat spelers in het echte leven wegvielen. Nadat Ajacied Abdelhak Nouri een hartstilstand kreeg en duidelijk werd dat hij nooit meer zou voetballen, kreeg hij in FIFA 18 een speciale spelersfoto. Daarop was hij applaudisserend te zien, terwijl anders spelers een stilstaande pasfoto hebben.

https://www.nu.nl/games/5738715/ea-verwijdert-overleden-voetballer-sala-uit-team-fc-nantes-in-fifa-19.html