Apple houdt op 30 oktober opnieuw een najaarspresentatie, dit keer in New York. Het bedrijf focust zich met het evenement zeer waarschijnlijk op nieuwe hardware.

In september kondigde Apple al de nieuwe iPhone XS en iPhone XR aan. Ook onthulde het bedrijf een nieuwe Apple Watch. Met dit evenement presenteert Apple vermoedelijk nieuwe laptops en tablets.

NU.nl is aanstaande dinsdag bij de presentatie aanwezig. Het evenement begint om 16.00 uur Nederlandse tijd. Dit zijn de producten die we dan verwachten.

Zeer waarschijnlijk nieuwe iPad Pro

In de softwarecode van het besturingssysteem iOS 12 vonden analisten een sterke aanwijzing voor een nieuwe iPad. Het gaat zeer waarschijnlijk om een nieuwe iPad Pro in twee formaten: met een scherm van 11 en van 12,9 inch.

De tablet zou veel nieuwe kenmerken van de in september onthulde iPhones bevatten. Zo zou het apparaat worden voorzien van zeer dunne schermranden met afgeronde hoeken. Ook zou de thuisknop verdwijnen, waardoor de iPad aan de voorkant uit vrijwel alleen scherm bestaat.

Helemaal randloos wordt het product volgens de geruchten niet. Er zou nog ruimte over moeten blijven voor de sensoren voor gezichtsherkenning. Daarmee zou de iPad Pro geen inkeping in het scherm hebben, zoals bij de recente iPhones wel het geval is.

Apple zou voor de gezichtsherkenning bovendien werken aan zowel verticale als horizontale ondersteuning. De iPad zou daarmee altijd ontgrendeld kunnen worden, ongeacht hoe de gebruiker het apparaat in zijn hand houdt.

Verder zijn er geruchten dat Apple op de iPad afscheid neemt van zijn lightning-aansluiting en overstapt op USB-C. Daarmee krijgt het apparaat ondersteuning voor beeldschermen met de 4K-resolutie en hdr (high dynamic range), wat zorgt voor groter kleurcontrast. Het bedrijf gebruikt de dunne USB-poort al enkele jaren in zijn MacBooks.

Wellicht nieuwe MacBooks en Mac Mini

Volgens berichtgeving van onder meer Bloomberg werkt Apple aan een nieuwe laptop. Het gaat vermoedelijk om een nieuwe MacBook Air met een retinascherm, voor hoge resolutie, van 13 inch. De huidige MacBook Air is de enige MacBook in het assortiment van Apple zonder retinascherm.

Ook zou Apple werken aan een verbeterde MacBook met een 12 inch-scherm en een nieuwe iMac. De computers zouden zijn voorzien van betere chips, waardoor ze sneller moeten zijn en efficiënter met de batterij om kunnen gaan.

Daarnaast zou Apple een nieuwe Mac Mini, zijn kleine desktopcomputer zonder scherm, toetsenbord en muis, op de markt willen brengen. Het model is volgens een goed ingevoerde journalist van Bloomberg vooral bedoeld voor professionals.

De Mac Mini zou daarom nieuwe processoren, meer opslagruimte en vermoedelijk een hogere prijs krijgen dan het huidige model.

Mogelijk verbeterde stylus en draadloze oordopjes

Naast de laptops en tablets doen geruchten de ronde over twee nieuwe accessoires. Het zou onder meer gaan om een verbeterde stylus, de Apple Pencil. De digitale pen zou onder meer draadloos met de nieuwe iPad Pro te koppelen zijn.

Verder is er een kans aanwezig dat Apple met een nieuwe versie van zijn draadloze oordopjes AirPods komt. De oordopjes zouden een betere geluidskwaliteit hebben en ruisonderdrukking ondersteunen. Ook is het bijbehorende doosje draadloos op te laden.

Tot slot beloofde Apple een jaar geleden dat het bedrijf in 2018 de AirPower op de markt zou brengen. Dat is een oplaadmat waarmee een iPhone, Apple Watch en het nieuwe AirPods-doosje tegelijkertijd draadloos opgeladen kunnen worden.

Apple heeft dit jaar echter niets over de oplaadmat losgelaten en vrijwel alle verwijzingen naar het product zijn van zijn website verdwenen. Volgens geruchten kampt Apple met grote problemen tijdens de ontwikkeling van het product.

https://www.nu.nl/gadgets/5537678/verwachten-we-van-apples-evenement-30-oktober.html