Bhushan Kumar kwam in 1997 als 19-jarige aan het hoofd van het bedrijf te staan, nadat zijn vader was vermoord door de Mumbaise onderwereld die hem probeerde af te persen. Op dat moment was T-Series al een van de grootste muzieklabels.

De komende jaren gaat hij vol inzetten op de productie van zijn eigen films. Deels doet hij dat samen met zijn echtgenote, die regisseur is. “Ik maakte mijn eerste film in 2001”, zegt Kumar. “Maar toen maakte ik alleen films voor de muziek. Het maakte me niet uit als de film zou floppen, als de muziek het maar goed zou doen. Mijn eerste film, Tum Bin, had zo’n goede soundtrack dat ik de volledige productiekosten met alleen de muziek heb terugverdiend. Nu gaan we echt goede films maken.”

T-Series is niet alleen gegroeid sinds Kumar de baas werd, maar de muziekindustrie is ook flink veranderd. “Toen ik begon waren de cassettebandjes al vervangen door cd’s, maar het bereik van cd’s is nooit heel groot geworden in India. Na cd’s kwamen usb-sticks, ringtones, radio- en televisielicenties. En nu hebben we de digitale distributie, met name via YouTube.”

Dit is de best bekeken videoclip op het T-Series-kanaal:

https://nos.nl/l/2256713