Disney zou vooralsnog gestopt zijn met advertenties op YouTube, nadat ontdekt werd dat het reactiesysteem van het videoplatform misbruikt wordt door een netwerk van pedofielen. Dat meldt Bloomberg op basis van anonieme ingewijden.

Een vlogger ontdekte onlangs dat YouTube-gebruikers het reactiesysteem misbruiken om in onschuldige geüploadde video’s kinderen in ongepaste houdingen te vinden.

Ook wijzen leden van het pedofielennetwerk elkaar naar video’s waarin kinderen te zien zijn en uploaden zij compilaties van materiaal dat zij in andere video’s hebben gevonden.

Eerder maakten voedselmiddelenconcerns Nestlé en Dr. Oetker en Fortnite-maker Epic Games bekend voorlopig geen YouTube-advertenties te kopen. Op sommige video’s die misbruikt werden, waren advertenties van Disney en Nestlé te zien.

Op de video’s die vlogger Matt Wattson ontdekte was in de afgelopen zestig dagen zo’n 8.000 dollar aan advertenties gespendeerd, schrijft Bloomberg op basis van een YouTube-woordvoerder.

“Alle inhoud – inclusief reacties – die minderjarigen in gevaar brengen is afgrijselijk”, aldus de woordvoerder. “We hebben duidelijke richtlijnen die dit op YouTube verbieden. We hebben onmiddelijk actie ondernomen door de accounts en kanalen te verwijderen, illegale handelingen aan de autoriteiten te melden en onaangename reacties uit te schakelen.”

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5753784/disney-stopt-advertenties-op-youtube-na-ontdekking-pedofiliemisbruik.html