Hackers in China hebben meer dan twintig universiteiten aangevallen om maritieme technologie te bemachtigen. Het gaat om universiteiten in de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Korea.

Experts van cybersecurity bedrijf iDefense ontdekten dat er vanuit China cyberaanvallen uitgevoerd zijn op verschillende universiteiten, dat meldt The Wall Street Journal. Onder andere de University of Washington en het Massachusetts Institute of Technology waren belangrijke doelwittten, maar ook universiteiten in buurland Zuid-Korea.

Het rapport laat zien dat er sinds april 2017 wordt getracht om informatie te stelen over onderwatertechnologie. Het is niet bekend welke informatie is buitgemaakt, maar op veel computers van verschillende wetenschappers op de getroffen universiteiten is malware aangetroffen.

De aanvallen zijn herleid naar de hackergroep die onder de namen Temp.Periscope, Leviathan en Mudcarp bekendstaat. China heeft tegenover The Wall Street Journal ontkent dat het betrokken is bij de cyberaanvallen.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/internet/5774043/chinese-hackers-voerden-aanval-uit-op-27-universiteiten.html