Personeel van appmaker HQ Trivia is ontslagen door CEO Rus Yusupov, nadat ze het bedrijf opriepen om de topman op straat te zetten. Dat vertellen meerdere bronnen aan TechCrunch.

Ongeveer de helft van alle medewerkers binnen HQ had een interne memo getekend, waarin ze pleitten voor het vertrek van Yusupov. De meest prominente werknemers van de startup stonden na het verzenden van dit bericht op straat.

De medewerkers schreven dat het bedrijf nog 6 miljoen dollar (omgerekend 5,3 miljoen euro) had, maar 1 miljoen dollar per dag kwijtraakt. Investeerders zouden weigeren om de huidige CEO meer geld te geven.

HQ Trivia is een quiz-app die alleen op gezette momenten van de dag gespeeld kan worden. Iedere gebruiker speelt tegen elkaar, totdat er een kleine groep overgebleven deelnemers een prijzenpot mag verdelen.

Geprezen HQ-presentator vertrokken

Afgelopen week bleek dat HQ-presentator Scott Rogowsky vertrekt. Hij wilde de quiz alleen nog maar in weekenden presenteren, zodat hij doordeweeks een mee kon doen aan een sportprogramma. De startup achter de app ging daar niet mee akkoord.

Het bedrijf ziet al langer zijn gebruikersaantallen dalen. In december 2018 werd oprichter Colin Kroll dood in zijn appartement gevonden na een overdosis.

https://www.nu.nl/apps/5843625/ceo-van-quiz-app-hq-ontslaat-personeel-dat-hem-wilde-afzetten.html