Bose komt opnieuw met slaapoordoppen voor tijdens het slapen, de Bose Sleepbuds II . De audio-appartatuurfabrikant bracht in 2018 al een versie van de oortjes uit, maar moest deze uit de schappen halen vanwege accuproblemen. Deze zijn in de nieuwe versie verholpen schrijft Bose.

De Sleepbuds zijn vergelijkbaar met andere draadloze oortjes. Je koppelt ze via bluetooth aan je telefoon en zijn uitgerust met ruisonderdrukking, waardoor omgevingsgeluid wordt weggedrukt.

In tegenstelling tot gewone oortjes komt er geen muziek uit de Sleepbuds en kun je er ook niet mee bellen. In plaats daarvan zijn ze erop gericht om je nachtrust te verbeteren. Bijvoorbeeld als je snel last hebt van geluiden van buiten of als er iemand snurkt. Naast de ruisonderdrukking kunnen de oordoppen rustgevende geluiden afspelen, zodat je makkelijker in slaap valt.

Het grootste probleem met de eerste versie van de Sleepbuds was dat ze niet lang genoeg meegingen. De batterij hield het geen hele nacht vol, waardoor de nachtrust alsnog verstoord werd bij gebruikers. De problemen konden niet makkelijk verholpen worden en daarom besloot Bose de oortjes terug te roepen.

In deze nieuwe versie van de Sleepbuds is een nieuwe batterij gebruikt, die ook in hoortoestellen zit. De nieuwe accu moet tot 10 uur mee kunnen, ruim voldoende voor de gemiddelde nachtrust.

De Sleepbuds II zijn vanaf 13 oktober beschikbaar en kosten 269,95 euro.

Source