Laat je lampen meekleuren met de muziek, speel je pc-games waar je maar wil en meer.

Steam Link Anywhere (Android)

PC-gamers konden games die zij via Steam hadden gekocht al langer op hun Android-telefoon, tablet of tv spelen. Tot nu toe moesten de pc en telefoon voor de functie Steam Link wel op hetzelfde netwerk zijn aangesloten.

Maar sinds deze weke test Valve de functie Steam Link Anywhere. Zoals de naam al aangeeft werkt Steam Link dan overal. De enige voorwaarde is dat je dataverbinding snel genoeg is, met name de uploadsnelheid. Zo niet, dan zijn games door de optredende vertraging op de verbinding vrijwel onspeelbaar.

Steam Link Anywhere is nog in vroege bètafase, en kan dus fouten bevatten of niet goed werken. Spelers die de functie willen gebruiken, moeten op hun pc de nieuwste versie van Steam hebben en in de instellingen kiezen om deel te nemen aan bètatests. Daarna kunnen zij Steam Link Anywhere inschakelen, en kan er met de Android-app een koppeling worden gemaakt.

Afhankelijk van de verbindingssnelheid kan worden gekozen voor een betere resolutie en beeldsnelheid. Ook kunnen spelers op Android vrijwel alle gangbare controllers via bluetooth verbinden, om de games goed te kunnen besturen.

Download Steam Link voor Android (gratis)

Lightsync

De party-app voor de bezitter van Philips Hue-lampen. Met Lightsync kun je je lampen makkelijk laten meeknipperen en kleuren op de maat van de muziek. Je kan de app automatisch zijn gang laten gaan, of zelf instellen welke lampen mee moeten doen en hoe intens de effecten zijn.

Zo kan de bass bijvoorbeeld worden getoond door de lichten aan en uit te doen, of minder opvallend door de lichten slechts te laten pulseren. De app werkt zowel met Apple Music als Spotify, en gebruikers hebben een Hue Bridge nodig om de app toegang tot hun lampen te geven.

Gebruikers kunnen daarnaast de schermkleuren van hun iPhone of iPad synchroniseren met hun Hue-lampen. Dan kleurt de verlichting steeds mee in de meest prominente kleur die op het scherm te zien is. Lightsync is gratis, simpel en bedient de Hue-lampen snel en zonder vertraging.

Download Lightsync voor iOS (gratis)

Dappre (Android en iOS)

Deze Nederlandse app heeft sinds kort de mogelijkheid om al je klantenkaarten op één plek digitaal te bewaren. Handig voor wie wel graag korting bij een meubelwinkel of drogisterij wil, maar geen zin heeft om al die klantenkaarten elke dag mee te slepen.

De kaarten kun je makkelijk toevoegen door de streepjescode te scannen. Daarna zijn ze zowel vanuit de app als met de bijbehorende widget snel en makkelijk te openen. Kies je een klantenkaart, komt de code groot in beeld en wordt het scherm feller voor makkelijk scannen.

Dappre belooft niets te doen met de klantenkaarten en gegevens die gebruikers invoeren. De app bestaat al langer, en is gebouwd volgens de Qiy Trust Principles. Die principes stellen dat gebruikers zelf eigenaar zijn van hun gegevens, en bepalen wie die gegevens voor hoe lang kan inzien.

Binnen Dappre kunnen gebruikers contactkaarten van zichzelf maken, en toegang tot kaarten van anderen krijgen. Zo bepalen gebruikers zelf wie er toegang heeft tot hun gegevens, en weten zij zeker dat de gegevens van anderen altijd recent zijn. Die gegevens zijn immers geen statische momentopname, maar een toegang tot het digitale visitekaartje van een ander. Dappre biedt daarnaast een chatfunctie en groepchat.

Download Dappre voor Android of voor iOS (gratis)

https://www.nu.nl/apps/5795142/apps-van-de-week-lightsync-en-dappre.html