De presentatie van Apple woensdagavond was vooral opvallend omdat er weinig vernieuwingen werden aangekondigd. Daarbij komt dat twee van de drie telefoons die het bedrijf toonde de toch al hoge grens van 1000 euro ruim passeren. En dat past in een trend die het bedrijf al eerder heeft ingezet.

De presentatie, die traditiegetrouw draait om de nieuwste iPhones, wordt gezien als het belangrijkste moment van het jaar voor Apple. Het concern heeft de reputatie functies aan te kondigen die niet per se nieuw zijn, maar Apple wordt wel vaak gecomplimenteerd dit beter te doen dan de rest. Zulke nieuwe functies ontbraken bij de nu gepresenteerde toestellen.

Duurste telefoon: 1659 euro

Het bedrijf presenteerde drie modellen: de iPhone XR (waarbij de X staat voor ‘ten’), de XS en grote broer XS Max. Daarbij valt vooral de eerste op, die Apple bewust lager heeft geprijsd. Je moet dan wel accepteren dat de telefoon een LCD-scherm heeft in plaats van OLED, wat een betere kleurweergave heeft (en bij fabrikanten als Samsung al een tijdje de standaard is). Ook heeft de XR maar één cameralens in plaats van twee. De duurste telefoon die je straks kunt kopen is 1659 euro en ja voor dat geld kun je ook een heel goede pc kopen.