Apple wil de nieuwe iPhone 14 deels in India gaan produceren, meldt Bloomberg dinsdag. De productie vindt nu nog vooral plaats in China.

De techgigant is op zoek naar alternatieven sinds de Amerikaanse regering sancties heeft opgelegd aan China. Volgens ingewijden wordt gekeken naar de mogelijkheid om onderdelen voor het toestel vanuit China naar India te sturen.

Het is de bedoeling dat Apple twee maanden na de eerste levering van iPhones begint met de productie in India. Een gelijktijdige productie in China en India zou een soepele lancering van de iPhone 14 om logistieke redenen kunnen belemmeren.

De relatie tussen China en de Verenigde Staten is al langere tijd gespannen. Vorig jaar ging de Amerikaanse Senaat akkoord met enorme investeringen om de economische macht van China terug te dringen, vooral op technologisch gebied. Ook breidde president Joe Biden de lijst uit van Chinese ondernemingen waarin niet langer geïnvesteerd mag worden.

Ook corona speelt een rol in het voornemen van Apple om een deel van de productie te verhuizen. Vanwege kleine uitbraken van het virus gaan soms hele Chinese steden in lockdown.

Source