Apple zou van plan zijn om volgend jaar Mac-computers met eigen processoren uit te brengen, schrijft Bloomberg donderdag op basis van ingewijden. Deze processoren worden gebaseerd op de chips die op dit moment worden gebruikt in iPhones en iPads

Apple maakt voor zijn iPhones, iPads en Apple Watch al gebruik van eigen chips. In Mac-computers zitten chips van Intel.

Volgens Bloomberg werkt Apple nu aan drie Mac-processoren op basis van de A14-processor in zijn volgende iPhone, maar dan “veel sneller”. Apple zou van plan zijn om volgend jaar minstens één Mac met een eigen chip uitbrengen.

De computers van Apple werken met macOS, een ander besturingssysteem dan op de mobiele apparaten van het bedrijf te vinden is. De iPhone en iPad draaien op iOS. Apple werkt aan een systeem om iPhone-apps ook op Macs te laten functioneren. Dat gaat makkelijker met chips die meer op elkaar lijken.

Deze stap zou ervoor zorgen dat Apple meer controle krijgt over zijn eigen hardware en het bedrijf minder afhankelijk maken van Intel.

Apple en Intel hebben nog niet op het nieuws gereageerd.

Source