Tim Cook, de directeur van Apple, roept Bloomberg op om een artikel terug te trekken. Het gaat om een omstreden publicatie waarin het medium beweert dat producten van een Amerikaans serverbedrijf zijn geïnfiltreerd door China.

Het is de eerste keer dat Apple een journalistiek medium publiekelijk oproept om een nieuwsverhaal in te trekken, meldt BuzzFeed, die de Apple-directeur telefonisch sprak.

Begin oktober publiceerde Bloomberg een artikel waarin het beweert dat China de productieketen van het Amerikaanse bedrijf Supermicro zou hebben geïnfiltreerd, door moederborden te voorzien van microchips. De producten zouden uiteindelijk zijn beland bij dertig Amerikaanse bedrijven, waaronder Apple en retailgigant Amazon.

Beide bedrijven ontkenden de aantijgingen vlak na publicatie al, maar de oproep van Cook wordt door BuzzFeed “buitengewoon” genoemd. Apple heeft een medium nooit eerder opgeroepen om een verhaal terug te trekken, zelfs in gevallen waarbij een publicatie grote fouten bevatte.

Bloomberg, dat doorgaans wordt gezien als een gerespecteerd medium, blijft achter de publicatie van zijn artikel staan. Het bedrijf is echter sinds de publicatie van zijn verhaal niet met aanvullend bewijs over de brug gekomen.

https://www.nu.nl/tech/5523803/apple-topman-tim-cook-roept-bloomberg-hackverhaal-china-in-trekken.html