Apple Stores en door Apple erkende winkels zullen vanaf nu iPhones met accu’s die niet van Apple afkomstig zijn wel repareren. Dat staat in interne documenten in handen van de website Macrumors.

Apple weigerde altijd om iPhones die onderdelen van andere fabrikanten bevatten, bijvoorbeeld door een eerdere reparatie, te repareren. Het bedrijf zou deze regel nu schrappen voor accu’s.

Macrumors schrijft dat Apple alle reparatiewinkels toestemming heeft gegeven om een niet-originele batterij te negeren als er iets anders kapot is in de telefoon. Is de accu het probleem, dan kan deze vervangen worden door een origineel Apple-onderdeel. In het ergste geval wordt de iPhone ingeruild voor een nieuwe tegen de prijs van een accu.

In 2017 werden de regels voor iPhone-beeldschermen al versoepeld. Andere onderdelen die niet van Apple afkomstig zijn, zoals microfoons en sensoren, worden nog steeds niet gerepareerd.

Het Franse blog iGeneration constateerde als eerste dat Apple de regels mogelijk eind februari heeft aangepast. De Franse vakbond CFDT heeft zich uitgesproken tegen de zet, die het bestempelt als onveilig.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/mobiel/5775504/apple-repareert-nu-ook-iphones-met-niet-originele-accu.html