Apple beschrijft in een patent een nieuwe versie van Siri die ook werkt als de iPhone of iPad niet met internet is verbonden.

Het patent werd donderdag gepubliceerd en beschrijft een “offline persoonlijke assistent”, meldt AppleInsider. Met de nieuwe techniek zou Siri spraakopdrachten op het apparaat zelf verwerken in plaats van via de cloud.

De huidige versie van Siri luistert naar een spraakopdracht en stuurt data daarvan vervolgens anoniem naar servers van Apple. Daar wordt de audio verwerkt, waarna een resultaat naar de gebruiker wordt teruggestuurd. Zonder internetverbinding werkt Siri niet.

Met offline verwerking op een iPhone of iPad worden vooraf ingestelde taken uitgevoerd, zoals timers instellen of een gedownload nummer afspelen.

De offline modus van Siri zou alleen worden ingeschakeld als er geen internetverbinding is gedetecteerd, als backup-oplossing. In andere gevallen blijft de spraakassistent online werken via de Apple-servers.

Het is niet bekend of en wanneer Siri zonder internetverbinding gaat werken. Apple dient regelmatig patenten in, maar dat betekent niet dat die ook worden uitgewerkt.

https://www.nu.nl/tech/5576390/apple-overweegt-offline-versie-van-spraakassistent-siri.html