Vrienden en familie van Apple-oprichter Steve Jobs hebben het online Steve Jobs-archief geopend. Het archief moet bezoekers inspireren met anekdotes, audio- en videofragmenten foto’s en andere niet eerder gepubliceerde materialen.

Door onze techredactie

Het archief is geopend door Laurene Powell Jobs, de weduwe van Jobs, tijdens de Code-conferentie van Vox Media. Volgens de weduwe van Jobs zijn er veel tastbare herinneringen aan haar overleden man. Het archief gaat volgens haar niet over tastbare herinneringen maar vooral over ideeën.

Steve Jobs, overleden op 5 oktober 2011, wordt gezien als visionair. Onder leiding van Jobs heeft Apple diverse producten geïntroduceerd die de wereld hebben veranderd. Voorbeelden daarvan zijn de iPod en iPhone.

Volgens Powell Jobs is haar overleden man tot het inzicht gekomen dat alles buiten de natuurlijke wereld is ontworpen en gebouwd door mensen. Steve Jobs ontdekte dat je als mens alles buiten de natuurlijke wereld kunt veranderen en oprekken. Dat is volgens hem de manier waarop menselijke vooruitgang plaatsvindt.

Het archief is op dit moment nog een vrij simpele website, maar zal in de komende maanden verder uitgebreid gaan worden. Het archief is te bezoeken op stevejobsarchive.com.


Lees meer over:

AppleSteve JobsTech

Source