De nieuwe iPhone 14 Pro heeft een nieuw type scherm dat niet zomaar wordt uitgeschakeld. Het toestel lijkt altijd aan te staan, zodat je informatie snel kunt aflezen. Het toestel werd aangekondigd tijdens een persconferentie.

Door Bastiaan Vroegop

Het zogeheten ‘always on-scherm’ gaat niet op zwart na een korte periode van inactiviteit. In plaats daarvan wordt het beeld gedimd, zodat je de tijd en notificaties nog steeds kunt aflezen.

Volgens Apple gaat het scherm in uitzonderlijke situaties soms nog wel uit, bijvoorbeeld in je broekzak of als hij ver van je weg ligt. Software probeert in te schatten wanneer dit is.

Android-concurrenten hebben al langer een scherm dat ingeschakeld blijft, maar daarbij gaat het slechts om delen van het beeld. Bij de iPhone blijft het volledige beeld zichtbaar, maar wordt dit met een lage beeldfrequentie getoond. Apple denkt dat dit de batterijduur van één dag in stand houdt.

Geen inkeping meer

De iPhone 14 Pro heeft ook geen inkeping meer bovenaan het scherm. In plaats daarvan zitten de sensoren in een ovaal, die kan worden uitgevouwen voor simpele notificaties.

Naast de 14 Pro is er ook een gewone variant van de telefoon. Deze is grotendeels onveranderd: hij bevat de chip uit de 13 Pro van vorig jaar, het oude ontwerp en een verbeterde camera.

Beide nieuwe toestellen kunnen via satellietverbinding je locatie en berichten delen – een functie die vooral bedoeld is voor noodsituaties.

De nieuwe iPhone 14 kost 799 dollar, terwijl de 14 Pro vanaf 999 dollar wordt aangeboden.

Een smartphone voor minder dan 500 euro? De redactie van BestGetest zette de beste modellen op een rij.

Nieuwe Apple Watch en AirPods

De nieuwe Apple Watch Series 8 heeft een temperatuursensor, die wordt gebruikt om ovulatie te meten. Daarnaast is er de Apple Watch Ultra, een model van 799 euro met steviger scherm, een extra knop en betere waterbestendigheid. Deze is bedoeld voor extreme sporters.

Ook de AirPods Pro kregen een upgrade, met betere drivers en een nieuwe chip. Dit moet de algehele geluidskwaliteit verbeteren. Deze AirPos kosten 249 dollar

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.


Lees meer over:

IPhoneTech

Source