De Android-versie van Apple Music krijgt waarschijnlijk de mogelijkheid om muziek te streamen zonder kwaliteitsverlies, claimt 9to5Google. De website schrijft dat naar aanleiding van gegevens in de code van de bètaversie. Apple heeft zelf nog niets gezegd over de vermeende toevoegingen.

Volgens 9to5Google worden er twee lossless audiovarianten, ofwel audio zonder kwaliteitsverlies, beschikbaar gemaakt: Lossless en Hi-Res Lossless. Bij de eerste optie, een basisvariant, gaat de frequentie tot 48 kHz. De tweede optie met hogere kwaliteit gaat tot 192 kHz.

Apple zou een waarschuwing hebben toegevoegd waarin staat dat het streamen van lossless audio veel meer data kost dan normaal. Ook zouden de bestanden veel meer ruimte in beslag nemen. Er zouden ongeveer tweehonderd lossless audiobestanden van hoge kwaliteit passen in een opslag van 10 GB. Met een opslag van dezelfde grootte kun je drieduizend ‘normale’ nummers kwijt, schrijft 9to5Google.

Begin mei schreef zustersite 9to5Mac dat Apple bezig zou zijn met het introduceren van lossless audiobestanden in de iOS-versie van Apple Music.

Meerdere platforms werken aan de mogelijkheid om audio zonder kwaliteitsverlies te streamen. Spotify kondigde in februari een abonnement aan waarmee gebruikers lossless muziek kunnen streamen en downloaden. Het is nog niet bekend wanneer het abonnement beschikbaar is.

Source