Apple mag in Brazilië geen iPhones zonder oplader meer verkopen. De overheid stelt dat de techgigant daarmee een incompleet product levert.

Door onze techredactie

Het Zuid-Amerikaanse land stelt dat alle aankopen van de iPhone 12 en nieuwere modellen moeten worden ontbonden. Apple kreeg ook een boete van omgerekend zo’n 2,4 miljoen euro.

Bij de introductie van de iPhone 12 stopte Apple twee jaar geleden met het meeleveren van een adapter. Volgens Apple hebben veel mensen al een lader, waardoor het beter voor het milieu is om geen adapter meer in het doosje te stoppen.

De Braziliaanse autoriteiten verwerpen dat argument. Zij stellen dat er geen bewijs is dat het meeleveren van een telefoonlader slechter voor het milieu is.

In een reactie benadrukt Apple nogmaals de milieuvoordelen. “Stroomadapters waren goed voor ons grootste gebruik van plastic en zink. Door ze niet meer standaard mee te leveren hebben we meer dan 2 miljoen ton CO2 bespaard. Dat is gelijk aan de uitstoot van 500.000 auto’s in een jaar.”

Het Amerikaanse techbedrijf zegt met de Braziliaanse autoriteiten te willen samenwerken “om hun bezwaren weg te nemen”. Ook gaat Apple een beroep voorbereiden.


Lees meer over:

AppleBraziliëTech

Source