Apple komt met een betaalde streamingdienst: Apple TV+, een tv-dienst met eigen programmering van het bedrijf. Ook komt Apple in het najaar met abonnement voor games: Apple Arcade. Dat heeft het bedrijf maandag bekendgemaakt tijdens een presentatie in Californië.

Onder meer nieuwe afleveringen van Amazing Stories van regisseur Steven Spielberg en de tv-serie The Morning Show met acteurs Reese Witherspoon, Jennifer Anison en Steve Carell (The Office).

Daarnaast hebben acteur Jason Momoa (Aquaman) en Viola Davis (How To Get Away With Murder) kondigden de komst van de tv-serie See aan. Acteur Kumail Nanjiani (Silicon Valley) kondigde de komst van Little America aan, een tv-serie waarin elke aflevering zich focust op immigranten in de VS.

Ook vernieuwt Apple zijn reguliere Apple TV-app, waarmee de app in de Verenigde Staten toegang biedt Amerikaanse betaalde tv-kanalen en streamingdiensten zoals Hulu en Amazon Prime. Gebruikers krijgen via de Apple-app toegang tot meerdere kanalen, die zij zonder reclame kunnen bekijken.

Daarnaast maakt Apple de Apple TV-app beschikbaar op slimme televisies van Samsung, Sony en LG, en de settopboxen Roku en Fire TV.

Dit bericht wordt verder aangevuld.

Gamedienst Apple Arcade in najaar

Naast een eigen abonnementsdienst voor tv komt Apple ook met een gamedienst: Arcade. Het platform geeft toegang tot meer dan honderd games die alleen op Apple-apparaten beschikbaar zijn. De games bevatten geen advertenties of in-appaankopen en kunnen onder meer offline gespeeld worden.

Onder meer de titels Beyond A Steel Sky, Enter the Construct, Hot Lava, LOGO Brawls, Ocean Horn en Sonic Racing zullen op Arcade beschikbaar worden.

Apple Arcade komt in de herfst beschikbaar in meer dan 150 landen. Of Nederland daarbij zit en hoe duur de dienst wordt, is nog niet bekendgemaakt.

Mediadienst Apple News krijgt betaalde versie

Ook gaat Apple zijn nieuwsaggregator Apple News uitbreiden met tijdschriften met een betaald abonnement: Apple News+. Ook premiumabonnementen van online media, zoals Vulture, The Cut en TechCrunch zijn aan het platform toegevoegd.

In totaal komen driehonderd verschillende tijdschriften beschikbaar. Tijdschriften en bepaalde artikelen worden door Apple aan gebruikers gesuggereerd, onder meer op basis van eerder gelezen artikelen. Apple benadrukt dat adverteerders gebruikers van Apple News niet kunnen volgen.

Het reguliere Apple News bestaat sinds september 2015 en bestond tot nu toe uit nieuwsartikelen die door Apple-redacteuren uit Engelstalige media zijn geselecteerd. Aan Apple News zijn ook The Los Angeles Times en The Wall Street Journal zijn aan het betaalde Apple News+ toegevoegd.

In de Verenigde Staten gaat Apple News+ 9,99 dollar per maand kosten. Apple News is tot nu toe niet officieel beschikbaar in Nederland. Later dit jaar komt het abonnement naar het Verenigd Koninkrijk. Of de dienst later ook naar Nederland, is onduidelijk.

Apple komt in VS met eigen creditcard

Tot slot komt Apple met een eigen creditcard: Apple Card. Gebruikers kunnen de kaart op hun iPhone gebruiken om betalingen in winkels te doen, geld over te maken naar vrienden en voor indirecte korting op Apple-producten.

Apple belooft de betaalgegevens van Apple Card-gebruikers niet in te zien. De Amerikaanse bank Goldman Sachs, die de creditcards uitgeeft, heeft inzicht in die data, maar Apple zegt dat de bank die informatie niet gaat gebruiken voor marketing en reclame.

Apple Card werkt samen met Apples betaaldienst Apple Pay, die niet in Nederland beschikbaar is.

Nieuwsbrief

https://www.nu.nl/games/5809101/apple-komt-met-streamingdienst-apple-tv-en-gamedienst-arcade.html