Apple zou in 2020 met totaal nieuwe AirPods komen. In het eerste kwartaal van 2019 zou al een versie met draadloos opladen verschijnen.

Dat zegt de doorgaans goed ingevoerde analist Ming-Chi Kuo op basis van bronnen bij Apple-toeleveranciers, meldt 9to5Mac.

Volgens Kuo komen er in het eerste kwartaal van 2019 AirPods met een doosje dat draadloos opgeladen kan worden. De draadloze oordopjes van Apple worden opgeladen in een bijgeleverd doosje, het huidige model kan alleen met een Lightning-snoer worden opgeladen.

Mogelijk voor AirPower-oplaadmat

Er is al langer sprake van draadloos oplaadbare AirPods, die bedoeld zouden zijn voor de AirPower-oplaadmat. Op die mat zouden gebruikers tegelijkertijd een iPhone, Apple Watch en AirPods op kunnen laden.

AirPower werd eind 2017 al aangekondigd, maar is dankzij vermeende productieproblemen nog steeds niet verschenen. Toen zei Apple dat mensen die al AirPods hebben, een los doosje voor draadloos opladen zouden kunnen kopen.

Volgens Kuo krijgen de AirPods volgend jaar ook verbeterde bluetooth. Onlangs doken er al nieuwe AirPods op bij de beheerder van de bluetooth-standaard. Die AirPods hebben het nieuwe energiezuinigere en krachtigere bluetooth 5.

‘AirPods populairste Apple-accessoire ooit’

De analist gaat niet dieper in op wat er nieuw is aan de “totaal vernieuwde” AirPods die in 2020 op de markt komen. Eerder gingen er gerichten over waterbestendigheid, ingebouwde Siri-ondersteuning en actieve ruisonderdrukking.

AirPods zijn volgens Kuo Apple’s populairste accessoire ooit. In 2017 werden er volgens de analist rond de 15 miljoen exemplaren verkocht, en in 2018 rond de 27 miljoen.

In 2019 groeit dat verder naar tussen de 50 en 55 miljoen exemplaren, in 2021 zal Apple volgens Kuo zelfs meer dan 100 miljoen AirPods verkopen. De analist wijst erop dat slechts 5 procent van de huidige iPhone-eigenaren de draadloze oordopjes heeft, waardoor er nog veel ruimte is voor groei.

https://www.nu.nl/gadgets/5607302/apple-komt-in-2020-met-totaal-nieuwe-airpods.html