Het aantal gebruikers van Twitter is in een jaar tijd met bijna een kwart gegroeid, maakt het bedrijf zondag bekend in een verklaring. In de eerste drie maanden van 2020 kwam het aantal gebruikers uit op 164 miljoen, ongeveer 23 procent meer dan de 134 miljoen uit het eerste kwartaal van 2019.

“De wereldwijde gesprekken over COVID-19 hebben naast verbeteringen in het product zijn de drijvende kracht in het aantal maandelijks actieve gebruikers”, verklaart Twitter de toename. In het laatste kwartaal van 2019 had het sociale medium nog 152 miljoen gebruikers: twaalf miljoen minder dan momenteel.

Door maatregelen wereldwijd zijn gebruikers meer afhankelijk van sociale media voor hun nieuwsvoorziening en om in contact te blijven met vrienden en familie.

Ondanks de toename in het aantal gebruikers, verwacht Twitter financieel niet van de situatie te profiteren. De omzet voor het eerste kwartaal van 2020 valt naar verwachting lager uit dan dezelfde periode een jaar eerder. De pandemie heeft gezorgd voor een afname van adverteerders, de grootste inkomstenbron van Twitter.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Je kunt de kans op verspreiding flink verkleinen door minstens 1,5 meter afstand te houden van anderen.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbare personen, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico’s.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.

Source