Een werkneemster van het productiehuis van Bart De Pauw heeft in een open brief op Facebook haar werkgever verdedigd. In naam van “De vrouwen van Koeken Troef!” is er een steunbetuiging voor De Pauw gelanceerd.

Elien Melis van het productiehuis Koeken Troef! heeft het in een open brief op Facebook opgenomen voor haar werkgever Bart De Pauw.

Het personeel van Koeken Troef! zou vorige week al zijn samengeroepen door De Pauw en zijn echtgenote, die medezaakvoerder is van het productiehuis, met de mededeling dat er zich “enkele anonieme getuigen hadden gemeld bij de VRT” en “dat de openbare omroep dat voldoende achtte om De Pauw te ontslaan”.

“Het is voor ons erg pijnlijk om toe te kijken hoe onze baas en vooral ook goede vriend op deze manier aan de schandpaal wordt genageld”, klinkt het. “Als Bart kop van Jut moet zijn om te zorgen dat grensoverschrijdend gedrag de wereld moet uitgeholpen worden, so be it, maar laten we alsjeblieft geen Weinsteins maken van zij die het niet zijn”, klinkt het.

Verschillende vrouwelijke medewerkers van Koeken Troef! zouden een week eerder ook al gebeld zijn door een journalist met de vraag of De Pauw hen ooit had lastiggevallen. De medewerkers zouden uit de lucht zijn gevallen over dergelijke verhalen en geantwoord hebben dat De Pauw “in hun ogen niet zo in elkaar zat”.

De manier waarop de “anonieme getuigenissen op de hele Weinstein manier worden uitgespeeld” klopt niet, klinkt het nog in de steunbetuiging. “De gevolgen die Bart, zijn gezin en heel het productiehuis moeten dragen zijn niet te overzien.”

Bron: Vrouwelijke medewerkers Koeken Troef! publiceren steunbetuiging aan De Pauw