De Britse overheid mag de hackverdachte Lauri Love niet uitleveren aan de VS. Dat werd in hoger beroep door een Brits hof besloten, nadat een lagere rechtbank in 2016 oordeelde dat Love overgedragen kon worden.

Love wordt beschuldigd van betrokkenheid bij het hacken van Amerikaanse overheidsdiensten in 2012 en 2013. Hij zou hebben ingebroken op servers van onder meer het Amerikaanse leger, de Missile Defence Agency, de FBI en NASA.

De Amerikaanse autoriteiten denken dat Love banden heeft met hackersgroep Anonymous. Hij zou voor miljoenen dollars aan schade hebben veroorzaakt.

Na de aanvankelijke uitspraak liet een advocaat van Love al weten dat uitlevering onredelijk zou zijn, omdat de vermeende hacker “lijdt aan mentale en fysieke gezondheidsproblemen”. De Brit heeft het syndroom van Asperger en lijdt aan depressie.

Uitlevering zou volgens de advocaten van Love voor een verhoogd risico op zelfdoding kunnen zorgen, als hij in een Amerikaanse gevangenis zou belanden. Volgens The Guardian ging het hof mee met die argumenten.

Door: NU.nl

 

Source: Verdachte Anonymous-hacker toch niet uitgeleverd aan VS