Het Openbaar Ministerie (OM) eist dat een 21-jarige Leidenaar die wordt verdacht van DDoS-aanvallen een taakstraf van tweehonderd uur wordt opgelegd.

Daarnaast wil het OM dat de verdachte twee jaar door de reclassering wordt begeleid, aldus de strafeis. Er wordt ook om een voorwaardelijke jeugddetentie van vier maanden gevraagd.

De verdachte zou onderdeel zijn geweest van de DDoS-groep Lizard Squad, die tegen betaling online aanvallen uitvoerde. Bij zo’n DDoS-aanval worden servers op grote schaal belaagd, waardoor ze overbelast raken.

Lizard Squad claimde verantwoordelijkheid voor aanvallen op meerdere games en gamediensten, waaronder Overwatch en PlayStation Network.

De verdachte zou hebben geholpen bij het op grote schaal versturen van haatberichten vanuit de DDoS-groep. Daarbij zouden ook geautomatiseerde dreigtelefoontjes zijn gepleegd om slachtoffers te pesten.

Creditcards

Daarnaast zou de Leidenaar creditcardgegevens hebben gestolen. Hij was volgens de officier van justitie in het bezit van 38 gestolen kaarten.

Inmiddels zou de verdachte inzien dat “wat hij deed echt niet door de beugel kon”, aldus het OM. Het wordt hem bij de aanklacht aangerekend dat hij DDoS-aanvallen uitvoerde terwijl hij uitgerekend een opleiding tot beveiliger volgde.

 

Source: OM eist tweehonderd uur werkstraf voor Nederlandse DDoS’er